Pečena prosena kaša s jabukama
SASTOJCI:
* 2 dl prosene kaše
* 4 dl mlijeka (zobeno, kokosovo)
* 2 jabuke
* 1 žlica maslaca ali margarina (može i kokosovo)
* 2 žlici medu
* 2 jaja
* cimet
* rum
* prstohvat himalajske soli
* korica od limuna
OPIS POSTUPKA: Mlijeko malo posolimo i kuhamo dok ne zakuha. Ukuhamo prosenu kašu i kuhamo još 10-15 minuta s povremenim miješanjem. Kada se kaša skuha žumanjke izmiksamo zajedno s maslacem ili margarinom. Dodamo cimet, rum i po želji koricu od limuna. Jabuke ogulimo i naribamo. Iz bjelanjaka izmutimo tvrdi snijeg. Pećnicu ugrijemo na 180 stupnjeva, a pekač (manji) namažemo s maslacem. Na kraju u masu lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Sve zajedno ulijemo u pekač i pečemo 30 minuta. Kada je pečeno, pričekamo da se ohladi a zatim istresemo na tacnu i…. uživamo =)
VRIJEME PRIPREME: 50 minuta
RECEPT NAPISALA: Teja
Komentari (0)