Pečena pileća prsa s paprikom
*1 pileća prsa bez kože (300 grama)
*manje od pola luka
*pola crvene dugačke paprike 50 grama
*2 velike žlice maslinovog ulja
*1 mala žličica paprike u prahu
*1 mala žličica himalajske soli
*papar
*30 grama naribanog parmezana
OPIS POSTUPKA: Luk i papriku dobro narežemo i stavimo ju u šalicu zajedno sa maslinovim uljem, paprikom u prahu, soli i paprom te promiješamo. Pileća prsa prerežemo na pola (dva jednaka dijela) i svaki dio više puta razrežemo po širini da dobijemo prostor koji možemo popuniti s nadjevom. Prsa stavimo na model i u “rupe“ rasporedimo nadjev iz paprike. Ako nam još šta ostane rasporedimo ga po vrhu mesa. Za kraj na još sve skupa naribamo tvrdi sir. Pečemo u pećnici na 200 stupnjeva 35 minuta (odnosno vrijeme pečenja prilagodimo veličini pilećih prsa). Uzmemo iz pećnice i serviramo.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek