Pasulj
SASTOJCI:
*2 dimljene kobasice
*1 manji luk
*600g suhog graha
*prstohvat čilija u prahu
*prstohvat bazilike
*prstohvat paprike u prahu
*koncentrat rajčice
*maslinovo ulje
*lovorov list
*2 prstohvata biogette
*himalajska sol
*papar
*2 žlice bijelog pirovog brašna
*voda
OPIS POSTUPKA: Grah namočimo preko noći. Sljedeći dan odlijemo vodu, prelijemo sa svježom i stavimo na štednjak te pričekamo da zavrije. Kuhamo od 15 do 20 minuta. U drugoj posudi na maslinovom ulju popečemo narezani luk i dodamo prvo koncentrat od rajčice i na komadiće narezanu kobasicu. Pričekamo da dobiju malo boje. Zalijemo s vodom i dodamo sve začine osim soli. Dodamo još grah i po želji jušnu osnovu i dobro promiješamo. Na umjerenoj vatri kuhamo 1h 30 min da je grah stvarno skroz mekan. Na kraju još posolimo.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Natalija
Komentari (0)