Paprike punjene lećom
* 100 g zelene leće
* 2 žute paprike
* 2 crvene paprike
* 1 poriluk
* 2 glavice luka
* 2 mrkve
* 4 manja krumpira
* 4 češnja češnjaka
* 780 g sjeckane rajčice
* 1 žlica koncentrata rajčice
* maslinovo ulje
* sol, papar, bosiljak, đumbir, umak od ljute papričice
OPIS POSTUPKA:
1. Na maslinovom ulju dinstati posoljeni luk i poriluk narezan na kockice i protisnuti češnjak. Kad luk postakli, dodati sjeckanu rajčicu, naribanu mrkvu i malo bosiljka. Promiješati pa dodati žlicu koncentrata rajčice. Sve to podlijati temeljcem. Miješati do željene gustoće umaka. Pred kraj dodati malo umaka od ljute papričice.
2. Leću kuhati 15-ak minuta, nakon toga procijediti. Dodati naribani krumpir i začine (bosiljak, sol, đumbir, papar).
3. U leću i naribani krumpir dodati nekoliko žlica umaka i miješati dok se sve ne poveže. Tom smjesom puniti paprike. Na vrh dodati još malo smjese kako bi paprike bile sočnije.
4. U višu zdjelu za pečenje izliti preostali umak, u njega uroniti paprike i peći oko sat vremena na 200°C. Uz paprike se može poslužiti i kuhani krumpir na kockice ili pire.
VRIJEME PRIPREME: 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Silvana Banovac
Komentari (0)