Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Orahnjača
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Orahnjača

SASTOJCI:
Za tijesto:

* 300 gr pirovog bijelog brašna
* 200 gr pšeničnog bijelog brašna
* 250 ml mlijeka
* 1 cijelo jaje i jedan žumanjak
* ¾ svježeg kvasca
* 2 žlice maslinovog ulja
* 3 žlice šećera
Za nadjev:
* 250 gr mljevenih oraha
* 75 gr šećera
* 150 ml kiselog vrhnja
* 2 bjelanjka
* 1 žlica ruma
* 1 žumanjak
* cejlonski cimet
* 1 vanili šećer
* korica limuna

PRIPREMA: U manjoj posudici razmrvimo kvasac, dodamo malo mlijeka, šećera i brašna pa pustimo da se diže. Brašno prosijemo pa u drugoj posudi izmutimo jaja i šećer. Brašno stavimo u posudu u kojoj će se tijesto dizati, u sredini napravimo udubinu, posolimo i dodamo ulje. U sredinu gdje smo napravili rupu ulijevamo kvasac i polako miješamo. Tijekom miješanja dodamo jaja i preostalo mlijeko( tekućinu dodajemo po vlastitoj procjeni). Tijesto mijesimo dok se ne počne odvajati od ruba posude pa ga dobro izmijesimo do kraja na radnoj površini. Preselimo ga u posudu i pustimo da se diže, te pazimo da je u prostoru u kojem se tijesto diže toplo. Tijesto je uspjelo kada se njegov volumen prilikom dizanja udvostručio. U većoj posudi pomiješamo sastojke za nadjev i to redom mljevene orahe, šećer, kiselo vrhnje, žumanjak, rum, cimet, vanili šećer i naribanu koricu limuna. Bjelanjke istučemo u snijeg pa ih nježno dodamo nadjevu i sve ponovo promiješamo. Na čistoj radnoj površini razvaljamo tijesto, namažemo nadjev i savijemo. Savitke tijesta stavimo u namazan pekač i pustimo još jednom dizati. Pečemo približno 45 minuta na 150-160°C.

VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Luka Jager

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 10320896
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem