Odresci u umaku od gljiva
SASTOJCI:
* 500 g pilećih odrezaka
* sol, mljevena paprika, kurkuma
* maslinovo ulje
* 1 srednje veliki luk
* 250 g šampinjona
* 3 češnja češnjaka
* 100 ml mlijeka
* 200 ml vrhnja za kuhanje
OPIS POSTUPKA: Odreske dobro posipamo solju, mljevenom paprikom i kurkumom. Na vruću tavu stavimo maslinovo ulje i odreske. Odreske dobro ispečemo s obje strane i maknemo ih s tave. Nasjeckamo luk, češnjak i narežemo šampinjone. U tavi u kojoj smo pekli odreske, popržimo luk. Kad luk omekša, dodamo češnjak i nabrzinu popržimo. Dodamo šampinjone i na srednjoj vatri lagano pržimo da puste vodu. Dodamo meso natrag u tavu i prelijemo s mlijekom i vrhnjem. Kuhamo još otprilike 15 minuta, kako bi odresci bili sasvim mekani. Kao prilog odlično paše riža ili kvinoja.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)