Odresci u umaku
Jednostavni goveđi odresci u umaku, odnosno vlastitom soku su zaista dobri i jednostavno se tope u ustima. Priprema je jednostavna i uzeti će ti samo 5 minuta vremena. Nakon toga se kuhaju barem 2 sata.
SASTOJCI:
* 2 velika goveđa odreska
* 1 veći luk
* 2 žlice gorušice
* 2 žlice pire od rajčica
* 2 žlice maslinovog ulja
* sol
OPIS POSTUPKA: Odreske položimo na dasku za rezanje i pokrijemo pek papirom, te istučemo s obje strane. Luk narežemo na sitne komadiće. U tavu stavimo 2 žlice maslinovog ulja, polovicu narezanog luka, te stavimo oba odreska, koja posolimo i svakog premažemo s jednom žlicom gorušice i jednom žlicom pirea od rajčica. Po vrhu posipamo drugu polovicu narezanog luka. Pokrijemo i kuhamo barem 2 sata na niskoj temperaturi (ja sam imala na razini 3 od 9), a u međuvremenu sam samo 2x promiješala.
Sastojci sami puste toliko vode da nastane prirodan umak i nema potrebe za dodavanjem vode. Osim ako ne želimo više umaka.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)