Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Odlične buhtle s marmeladom

SASTOJCI:Odlične buhtle * 0,5 kg brašna za dizano ili vučeno tijesto * 3 žumanjka * korica od limuna * 2 dl toplog mlijeka * 50 g kokosovog šećera * 2 žlice kokosovog ulja * 1 svježi kvasac * domaći rum za kuhanje * himalajska sol * marmelada po izboru OPIS POSTUPKA: U toplo mlijeko (ne smije biti vruće) izdrobimo kvasac i dodamo prstohvat šećera. Stavimo na toplo da kvasac počne djelovati (šećer i toplo mlijeko ubrzaju djelovanje kvasca). Postupak traje 10 minuta. Uzmemo drugi posudu i u nju stavimo 3 žumanjka, naribamo koricu od limuna, dodamo malo ruma za kuhanje i preostali kokosov šećer. Na kraju dodamo istopljen maslac i dobro promiješamo. U veću posudu u kojoj ćemo izmijesiti tijestro usipamo brašno i dodamo malo soli. Na sredini napravimo malu jamicu i u nju ulijemo sastojke koje smo si do sada pripremili. Uzmemo mikser i upotrijebimo spiralne nastavke. Počnemo miješati u sredini jamice i postupno kako se tijesto mijesi dodajemo mlijeko. Moramo dobiti gusto i glatko tijesto. Pravilno  umiješeno tijesto je elastično i ne lijepi se na posudu. Radnu kuhinjsku površinu posipamo s brašnom i izvaljamo tijesto u obliku kvadrata. Izrežemo na manje kvadratiće  (16 kom), na svaki komadić stavimo pola žličice marmelade po želji ili kojeg drugog nadjeva, savijemo i stisnemo rubove. Buhtlle namažemo istopljenim maslacem ili uljem i složimo ih u veći pekač, te ih pustimo da se još jednom dignu (približno 20 minuta). Stavimo peči u pećnicu na 180 stupnjeva za 40 minuta. VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + dizanje + pečenje RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana  

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 8388608, emalloc: 10269760
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem