Odlične buhtle s marmeladom
SASTOJCI: * 0,5 kg brašna za dizano ili vučeno tijesto * 3 žumanjka * korica od limuna * 2 dl toplog mlijeka * 50 g kokosovog šećera * 2 žlice kokosovog ulja * 1 svježi kvasac * domaći rum za kuhanje * himalajska sol * marmelada po izboru OPIS POSTUPKA: U toplo mlijeko (ne smije biti vruće) izdrobimo kvasac i dodamo prstohvat šećera. Stavimo na toplo da kvasac počne djelovati (šećer i toplo mlijeko ubrzaju djelovanje kvasca). Postupak traje 10 minuta. Uzmemo drugi posudu i u nju stavimo 3 žumanjka, naribamo koricu od limuna, dodamo malo ruma za kuhanje i preostali kokosov šećer. Na kraju dodamo istopljen maslac i dobro promiješamo. U veću posudu u kojoj ćemo izmijesiti tijestro usipamo brašno i dodamo malo soli. Na sredini napravimo malu jamicu i u nju ulijemo sastojke koje smo si do sada pripremili. Uzmemo mikser i upotrijebimo spiralne nastavke. Počnemo miješati u sredini jamice i postupno kako se tijesto mijesi dodajemo mlijeko. Moramo dobiti gusto i glatko tijesto. Pravilno umiješeno tijesto je elastično i ne lijepi se na posudu. Radnu kuhinjsku površinu posipamo s brašnom i izvaljamo tijesto u obliku kvadrata. Izrežemo na manje kvadratiće (16 kom), na svaki komadić stavimo pola žličice marmelade po želji ili kojeg drugog nadjeva, savijemo i stisnemo rubove. Buhtlle namažemo istopljenim maslacem ili uljem i složimo ih u veći pekač, te ih pustimo da se još jednom dignu (približno 20 minuta). Stavimo peči u pećnicu na 180 stupnjeva za 40 minuta. VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + dizanje + pečenje RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)