Njoke od mrkve i pira
SASTOJCI:
* 500g mrkve
* 100g pirovog integralnog brašna
* 1 jaje veličine M
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Narezanu mrkvu skuhamo u slanoj vodi dok ne postane mekana (20-25 minuta). Pričekamo da se ohladi, a zatim joj u većoj posudi dodamo brašno i jaje. Pravilnu gustoću tijesta dobivamo dodavanjem brašna (da nije previše mokro). Slanu vodu za njoke stavimo vrijati. Na pobrašnjenom pultu tijesto valjamo na za prst debele role i razrežemo ga pomoću spatule, te ih stavljamo u vrelu vodu. Njoke kuhamo cca 10 minuta. Njoke možemo pripremiti i za u zamrzivač, tako da ih ne skuhamo. Stavim ih na plastičan pokrov i sve zajedno stavim u vrećicu, zavežem i stavim u zamrzivač. Tijekom vremena, kad se njoke smrznu, odstranim pokrov jer tako zauzmu manje mjesta u zamrzivaču. Napravim si pakete za cca 2 osobe i po potrebi ih uzimam iz zamrzivača i skuham u vreloj slanoj vodi. Uz njih odlične paše neki domaći umak od rajčica s tunom ili vrhnje s gljivama/dimljenim lososom... Pa dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 45 minut
RECEPT PRIPREMILA: Katra Črep
Komentari (0)