Niskohidratna tortica bez brašna
SASTOJCI:
* 1 žličica instant kave
* 60ml vruće vode
* 200g maslaca
* 180g tamne čokolade (70% ili više)
* 35g kakaa
* 4 jaja
* 100g ksilitola
* 180g brašna od badema
* kakao za posip
OPIS POSTUPKA: Zagrijemo pećnicu na 170 stupnjeva i pripremimo okrugao pekač (ja sam upotrijebila pekač promjera 22 cm). Zakuhamo vodu i u nju umiješamo kavu. U drugu posudu stavimo maslac, čokoladu, kakao i kavu te istopimo na laganoj vatri. Cijelo vrijeme miješamo da se sve skupa dobro izmiješa i istopi a zatim ostavimo da se malo ohladi. Žumanjke i ksilitol izmiksmao u pjenastu smjesu (približnoo 5 minuta) a zatim pripremimo i snijeg od bjelanjaka. Čokoladnu masu i brašno od badema pomiješamo zajedno sa žumanjcima a zatim dodamo pola bjelanjaka – nježno promiješamo. Dodamo drugu polovicu i ponovno promiješamo. Ulijemo u pekač i pečemo 40 – 50 minuta. Ostavimo u pekaču da se ohladi, posipamo s kakaom i poslužimo. Uz to možemo poslužiti i šlag pomiješan s kakaom.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Jasmin Zorko
Komentari (0)