Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Musaka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Musaka

SASTOJCI: 
* 800 g krumpira
* 500 g mljevenog miješanog mesa
* 2 luka
* 3 češnja češnjaka 
* 500 g rajčice
* 0,5 dcl bijelog vina
* 2 žlice umaka od rajčice/koncentrata
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žlica origana
* 30 g bio pšeničnog brašna 
* 30 g maslaca
* 5 dcl mlijeka
* 1 jaja
* 1/2 žličice senfa  
* 40 g naribanog sira (predlažem sir grojer) 
* 2 žličice himalajske soli
* 2x prstohvat papra
* prstohvat paprike u prahu
* prstohvat muškatnog oraščića u prahu

muskaOPIS POSTUPKA: 
1. Krumpir stavimo kuhati u hladnu vodu, zavrijemo i na nižoj temperaturi kuhamo još 20 minuta. Kuhan krumpir ohladimo (može s hladnom vodom), ogulimo i narežemo na jednako debele fete. 
2. Luk i češnjak narežemo na sitno. Rajčicu narežemo na male komadiće- U tavi zgrijemo ulje i dodamo mljeveno meso. Popečemo dok meso ne dobije smeđu boju, svako toliko promiješamo da se meso raspadne na male komadiće. Dodamo još luk, češnjak i pečemo 5 minuta. Dodamo 10 g brašna, narezanu rajčicu, umak od rajčice, vino, žlicu origana, žličicu soli, prstohvat paprike i papra. Kuhamo pokriveno 20 minuta na srednjoj temperaturi. Probamo da li je dovoljno slano. 
3. U posudi istopimo maslac, dodamo 20 g brašna i pečemo minutu na srednjoj temperaturi. Konstantno miješamo da nam ne izgori. Maknemo posudu s vatre i za vrijeme miješanja polako dodajemo toplo mlijeko. Zavrijemo da se umak zgusne. Dodamo nariban sir, senf, muškatni oraščić, sol i papar. Probamo ako je dovoljno slano. Pustimo par minuta da se ohladi i onda dodamo još jaje. 
4. Pećnicu zgrijemo na 180 °C. U pleh koji smo namastili stavimo pola krumpira, dodamo polovicu mesa i ponovimo postupak. Po vrhu prelijemo s bešamel umakom i pečemo još 40 minuta. Pečenu musaku razrežemo i po želji dodamo peršin i parmezan. 

VRIJEME PRIPREME: 1h 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10274656
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem