Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Muffini sa zobenim pahuljicama i borovnicama

 

SASTOJCI: Muffini sa zobenim pahuljicama i borovnicama
* 1 šalica zobenih pahuljica
* 1 šalica jogurta
* 1 jaje
* 1/4 šalice kokosovog ulja
* 1 šalica rižinog brašna (može i zobeno, pirini)
* 1 čajne žličice sode bikarbone
* 1/4 šalice kokosovog šećera
* 1/2 čajne žličice himalajske soli
* 1 žlica cimeta
* 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića
* 1 šalica borovnica (ili drugog bobičastog voća, mješavina šumskog voća)
* 2 zrele banane (one koje imaju smeđe točkice po kori)

OPIS POSTUPKA: Zobene pahuljice pomiješamo s jogurtom i stavimo u frižider za sat vremena. Pećnicu zagrijemo na 190 °C. Kalup za muffine lagano premažemo maslacem ili stavimo papirnate košarice u kalupčiće za muffine ili silikonske kalupe. U posudici, na laganoj vatri, bez ključanja, otopimo maslac. Ostavimo sa strane da se ohladi. Pomiješamo brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu. U drugoj posudi pomiješamo jaja s rastopljenim maslacem i dodamo u posudu zajedno sa zobenim pahuljicama i jogurtom, zatim dodamo banane prethodno izgnječene vilicom i pomiješamo s ostatkom smjese. U posudi gdje su brašno i drugi suhi sastojci dodamo šalicu borovnica i lagano promiješamo te u tu suhu smjesu sasvim lagano i sa što manje pokreta dodamo mokru smjesu (zobene s jogurtom, jajem i maslacem). Puniti kalupe do 2/3 kalupa (ne stavljamo više jer se neće napraviti polukrug na vrhu, nego će muffini biti ravni). Kalup stavitmo u vruću pećnicu oko 20-25 minuta dok muffini ne postanu zlatnosmeđi (provjerimo čačkalicom da li su dovoljno pečeni, ako čačkalica izlazi čista muffini su gotovi).

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat

 
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10392128
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem