Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Mramorni kuglof
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Mramorni kuglof

Mramorni kolač je jako brzo pripremljena slastica, no nažalost obično jako nezdrava, zbog ogromne količine šećera. Pokušala sam napraviti što zdraviju inačicu kolača, koji je još uvijek sočan i sličan mramornom kolaču naših baka. Prvi put mi nije uspjelo, pa ni drugi put… No, nakon par pokušaja sam ipak pronašla pravu kombinaciju, koju su pohvalili apsolutno svi, koji su ga probali. 

SASTOJCI: 
* 180 g maslaca
* 150 g kokosovog šećera ili eritritol
* 3 jaja
* 2 žličice praška za pecivo
* 180 g pirovog bijelog brašna
* 75 g bademovog brašna 
* kora bio limuna
* 2 žlice mlijeka
* 3 žlice kakaa
* 100 g čokolade u kapljicama ili nasjeckane tamne čokolade

OPIS POSTUPKA:
 Maslac ugrijemo na sobnoj temperaturi i zajedno sa šećerom ga dobro promiješamo mikserom, kako bi dobili pjenastu kremastu strukturu. Postepeno dodajemo jaja i dobro promiješamo. Pomiješamo oba brašna s praškom za pecivo i žlicu po žlicu dodajemo tijestu usput miješajući. Tijesto razdjelimo na dva jednaka dijela. Kakao pomiješamo s tri žlice vruće vode, kako bi dobili kremu, koju umiješamu u jednu polovicu tijesta. U taj dio dodamo još 2 žlice mlijeka i čokoladu. Na brzinu promiješamo dok ne dobijemo homogenu smjesu. Pekač dobro namastimo (koristila sam silikonski pekač za kolač, a možemo upotrijebiti i onaj za rolade ili okrugli za torte). U pekač naizmjenično stavljamo svjetlo i tamno tijesto, kako bi kolaš izgledao lijepo šaren - mramorni. Pečenje traje 40 do 50 minuta na 180 stupnjeva, ovisno o obliku i veličini pekača. Kad je kolač pečen, ostavimo ga u pekaču još približno 10 minuta, a zatim ga stavimo na kuhinjsku rešetku. Kad se ohladi, posipamo ga sladilom u prahu, narežemo i poslužimo.


VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + pečenje 40 minuta 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10448872
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem