Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Monte kolač
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Monte kolač

SASTOJCI:

Biskvit:

* 2 jaja (težina 130g, pa dodajte toliko brašna i šećera)
* 130 g brašna
* 130 g kokosovog šećera
* 4 žlice vode
* pola paketića praška za pecivo
* 1 paketić vanilin šećera
* 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
* 2 žlice pravog kakaa u prahu

Bijela krema:

* 1000 g mascarpone sira
* 4 žlice proteina od vanilije
* 1 žlica kokosovog šećera
* 2 poravnane žličice konjak glukomanana

Čokoladni preljev:

* 200 g tamne čokolade bez šećera
* 60 g maslaca

PRIPREMA:

Biskvit: Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale sastojke za biskvit i pomiješajte električnim mikserom. Ako je smjesa zaista vrlo gusta, dodajte žlicu vode. Uzmite kalup za tortu promjera 25 cm, premažite ga maslacem i na njega nanesite tanki sloj brašna koji će spriječiti lijepljenje biskvita. Izlijte biskvitnu masu u model i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i na 15 minuta. Pomoću čačkalice provjerite je li biskvit pečen. Izvadimo ga iz kalupa da se ne bi zalijepio. Pričekamo da se ohladi. Kalup obložite papirom za pečenje i vratite biskvit u njega.

Bijela krema: Kremu pripremite kada je biskvit već ohlađen jer se vrlo brzo stvrdne. Prvo miješamo mascarpone, proteine od vanilije i kokosov šećer. Tek na samom kraju dodamo konjak glukomanan, jer kada se doda smjesa se počinje brzo zgušnjavati. Kremu ravnomjerno rasporedite u posudu za pečenje čokoladnog biskvita i pričekajte pola sata da se dobro sjedini.

Čokoladni preljev: Čokoladu i maslac otopite na pari. Nakon što se sastojci otope i dobro sjedine, prelijte rastopljenu čokoladu preko bijele kreme. Stavite u hladnjak i pričekajte pola sata da se stvrdne. Kad se stvrdne, torta je spremna. Izrežemo, poslužimo i uživamo u Monte okusu.

VRIJEME ZA PRIPREMU: 2 h

PRIPREMILA: Malinca Dominika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 20971520, emalloc: 10513112
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem