Monte kolač
SASTOJCI:
Biskvit:
* 2 jaja (težina 130g, pa dodajte toliko brašna i šećera)
* 130 g brašna
* 130 g kokosovog šećera
* 4 žlice vode
* pola paketića praška za pecivo
* 1 paketić vanilin šećera
* 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
* 2 žlice pravog kakaa u prahu
Bijela krema:
* 1000 g mascarpone sira
* 4 žlice proteina od vanilije
* 1 žlica kokosovog šećera
* 2 poravnane žličice konjak glukomanana
Čokoladni preljev:
* 200 g tamne čokolade bez šećera
* 60 g maslaca
PRIPREMA:
Biskvit: Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale sastojke za biskvit i pomiješajte električnim mikserom. Ako je smjesa zaista vrlo gusta, dodajte žlicu vode. Uzmite kalup za tortu promjera 25 cm, premažite ga maslacem i na njega nanesite tanki sloj brašna koji će spriječiti lijepljenje biskvita. Izlijte biskvitnu masu u model i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i na 15 minuta. Pomoću čačkalice provjerite je li biskvit pečen. Izvadimo ga iz kalupa da se ne bi zalijepio. Pričekamo da se ohladi. Kalup obložite papirom za pečenje i vratite biskvit u njega.
Bijela krema: Kremu pripremite kada je biskvit već ohlađen jer se vrlo brzo stvrdne. Prvo miješamo mascarpone, proteine od vanilije i kokosov šećer. Tek na samom kraju dodamo konjak glukomanan, jer kada se doda smjesa se počinje brzo zgušnjavati. Kremu ravnomjerno rasporedite u posudu za pečenje čokoladnog biskvita i pričekajte pola sata da se dobro sjedini.
Čokoladni preljev: Čokoladu i maslac otopite na pari. Nakon što se sastojci otope i dobro sjedine, prelijte rastopljenu čokoladu preko bijele kreme. Stavite u hladnjak i pričekajte pola sata da se stvrdne. Kad se stvrdne, torta je spremna. Izrežemo, poslužimo i uživamo u Monte okusu.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 2 h
PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)