Miješani kruh
SASTOJCI:
*150 g zobenog integralnog brašna
*150 g ječmenog brašna
*100 g kukuruznog brašna
*100 g heljdinog brašna
*1 ½ žličica sode bikarbone
*1 žličica soli
*3 žlice sjemenki suncokreta
*1 žlica meda
*3 žlice maslinovog ulja
*1 žlica limunovog soka
*450 ml jogurta
OPIS POSTUPKA: Uključimo pećnicu na 200°. Brašno zajedno sa sodom prosijemo, dodamo sol, sjemenke suncokreta, med, ulje, limunov sok, potom jogurt te izmiješamo, ne dugo jer duljom obradom postane žilavo. Sve radimo jako brzo jer soda u dodiru s kiselinom počinje „raditi“ i što smo sporiji smanjujemo rahlost kruha. Tijesto brzo prebacimo u kalup i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200° te pečemo 35-45 min. Pečenost provjerimo probadanjem drvenim štapićem. Kruh iz kalupa istresemo na krpu te ga umotamo i pustimo da se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 15 min + vrijeme pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat
Komentari (0)