Mars čokoladice
Ako imaš želju za nečim slatkim, trebaš slatki predah dok si na poslu ili nakon treninga onda je ovo pravi recept za tebe.
SASTOJCI :
1. sloj:
* 130 g oljuštenih badema
* 100 g namočenih datulja
* 1 velika žlica maslaca od kikirikija
* Prstohvat soli
* 1 čajna žl. ekstrakta od vanilije ili paste od vanilije
2. sloj:
* 100 gr namočenih badema
* 1 velika žlica kikirikija od maslaca
* 60 ml mlijeka od badema
* 1 žlica kokosovog ulja
Čokoladni preljev :
* 200 g crne čokolade
* malo kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Za pripremu Mars čokoladica je potrebno datulje namakati u vodi nekoliko sati. Posudu za pečenje obložimo papirom za pečenje tako da imamo što manje rubova jer će se na taj način smanjiti otpadna masa i dobit ćemo otprilike 7 pločica. Upotrijebili smo posudu za pečenje dimenzija 10x24 cm. Za izradu prvog sloja u blender stavimo sve satojke i miksamo tako dugo dok masa ne postane homogena. Mješavina koju ćemo upotrijebiti za prvi sloj čokoladica je dosta suha pa ju je potrebno tijekom miksanja povremeno protresti ili kuhačom promiješati. Dobivenu masu ravnomjerno rasporedimo po dnu i dobro potisnemo rukama. Ostavimo u hladnjaku sat vremena. Za drugi sloj najprije otopimo kokosovo ulje i u blenderu ga izblendamo sa ostalim sastojcima. Sadržaj izlijemo na već pripremljeni 1. sloj i ravnomjerno rasporedimo, te vratimo u hladnjak na dva sata kako bi se što bolje ohladilo. Za kraj otopimo čokoladu sa kokosovim uljem u posudi iznad pare i oblijemo po prethodno narezanim štangicama.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min + 3 sata hlađenja
RECEPT PRIPREMILA: Luka Jager
Gordana
Isprobat ću ovaj recept jer mi se čini odličan. Uopće ne sumnjam.