Malincina pita
* 1 žumanjak
* 2 kapi stevie
* 2 žlice kokosovog ulja
* 1 čvrsti jogurt
* 400g pirovog bijelog brašna
* 2 žličice praška za pecivo
* marmelada od malina
* 500g malina (borovnica, jagoda, jabuka…)
OPIS POSTUPKA: Umutimo žumanjak sa steviom, dodamo kokosovo ulje, jogurt i sve zajedno dobro izmiješamo. Zatim dodamo brašno skupa s praškom za pecivo i umijesimo u grudicu. Tijesto pokrijemo s prozirnom folijom i ostavimo stajati u hladnjaku 1 sat. 3/4 tijesta uvaljamo u lim za pečenje i na njega namažemo marmeladu i pospemo maline, koje možemo po želji i pošećeriti. Od preostalog tijesta napravimo trake s kojima izradimo mrežu. Pitu pečemo približno pola sata.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)