Makova rolada s čokoladom
OSNOVA:
* 100 grama mljevenih oraha
* 100 grama zobenih pahuljica
* 200 grama grožđica
* 50 grama kokosovog ulja
NADJEV:
* 100 grama maka
* 1,5 -2 dcl vode
* Kora od naranče
* 50 grama ribanog kokosa
* 50 grama kokosov šećera
* 50 grama kokosov ulja
* 2 žlica lecitina
GLAZURA:
* 5 žlica kakaa u prahu
* 3 žlica kokosovog ulja
* 5 žlica agave
* 0,3 dcl vode
* vanilije u prahu
OPIS POSTUPKA: Zobene pahuljice sameljemo do finog u mlincu za kavu. Dodamo mljevene orahe, grožđice i kokosovo ulje. U miješalici dobro izmiješamo i rasporedimo na papir za pečenje.
Mak namočimo u vodi (približno pola sata). Zajedno s ostalim sastojcima za nadjev dobro izmiješamo u miješalici i rasporedimo po osnovi.
Zavijemo u roladu, pri tom si pomognemo s papirom za pečenje. Stavimo u zamrzivač za pola sata. Kad je rolada ohlađena premažemo je s čokoladnom glazurom i po želji pospemo mljevena kakao zrna. Poslužimo ohlađeno.
RECEPT PRIPREMILA: Sašo Sketa - PRESNO.SI
Komentari (0)