Makov kolač
SASTOJCI:
Biskvit:
* 2 jaja
* 1 šalica eritritola (ja sam upotrijebila mljeveni)
* 2 šalice bio pšeničnog brašna
* 2 šalice maka
* 2 šalice mlijeka (kravljeg ili biljnog)
* 1/2 žlice kokosovog ulja
* prstohvat 100% vanilije
* 1 prašak za pecivo
Čokoladni preljev:
* 150 g 80% tamne čokolade
* 2 žlice kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Bjelanjke napravimo u snijeg. Rumenjake zajdeno sa eritritolom i vanilijom umiješamo do pjenaste smjese. Dodamo kokosovo ulje (istopljeno) i mlijeko. Promiješamo. Dodamo suhe sastojke (mak, brašno, prašak za pecivo) i miješamo toliko vremena dok ne dobijemo glatku masu. Skroz na kraju polako umiješamo snijeg. Model obložimo s papirom za pečenje ili ga namastimo s maslacem i dodamo mrvice. Masu prelijemo u model i pečemo na 180 stupnjeva cca 25 minuta.
Preljev: U tavi zagrijemo kokosovo ulje i dodamo čokoladu Na minimalnoj temperaturi i sa stalnim miješanjem polako dobijemo gladak preljev kojeg jednakomjerno prelijemo preko biskvita.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)