Losos i pire od graška
SASTOJCI:
* 2 komada lososa
* 1 limun
* himalajska sol
* maslinovo ulje
* 3 konzerve graška
* 1 manji krumpir
* papar
* 1 žlica kiselog vrhnja
* 2 češnja češnjaka
OPIS POSTUPKA: Losos: U posudu za pečenje damo 2 žlice maslinovog ulja. Narežemo 2 limuna na fete i stavimo na dno posude. Na njih damo komade posoljenog sirovog lososa (može i smrznutog) i opet pokrijemo sa šnitama limuna. Stavimo u pećnicu i pečemo na 180 stupnjeva (malo ovisi o pećnici) približno 45 minuta.
Pire od graška: krumpir narežemo na manje komadiće i stavimo ga kuhati. Nakon 5 minuta dodamo još smrznuti grašak i kuhamo ga dok i krumpir i grah nisu skuhani. Ocijedimo i smiksamo u multipraktiku. Dodamo još kiselo vrhnje, narezan češnjak, sol i papar te dobro promiješamo. Pire od graška serviramo na tanjure, pored njega stavimo još losos i prelijemo ga s umakom koji je nastao kod kuhanja.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.
Komentari (0)