Ljetni crumble s kokosovim jogurtom
SASTOJCI:
* 7 velikih breskvi ili marelica
* 3 velike žlice meda ili kokosovog šećera
* 4 male žličice tapiokina brašna
* 2 male žličice vanilije (možemo zamijeniti i s ekstraktom vanilije)
* ½ male žličice cimeta
Crumble:
* ¼ šalice bademovog mlijeka
* 1 mala žličica soka od limuna
* 2 ½ šalice pirovog integralnog brašna
* 1 ½ male žličice praška za pecivo
* 1 mala žličica cimeta
* ½ male žličice sode bikarbone
* 1 šalica kokosovog šećera
* prstohvat soli
* ¼ šalice kokosovog ulja, istopljenog
* 1 mala žličica meda ili javorovog sirupa
OPIS POSTUPKA: Razrežite ljetno voće i promiješajte sa svim ostalim sastojcima. Stavite u kalup i pustite sa strane.
Za crumble: promiješajte bademovo mlijeko sa sokom od limuna ili s octom. Promiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, dodajte kokosov šećer, sol i promiješajte. Dodajte kokosovo ulje i s rukama promiješajte. Dodajte bademovo mlijeko i med te ponovo promiješajte. Dodajte crumble po vrhu voća. Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minut. Pustite sa strane 10 minuta, da se ohladi. Servirajte s kefirom ili kokosovim jogurtom.
RECEPT PRIPREMILA: Tereza Poljanič