Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Ljetna galeta od jagoda
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Ljetna galeta od jagoda

SASTOJCI:
Tijesto: 
* 1 ½ šalice pirovog bijelog brašna 
* ½ šalice heljdinog brašna 
* 2 do vrha pune žlice kokosovog brašna
* ¼ žličice soli
* 1 žlica kokosovog šećera 
* 3 žlice kokosovog ulja (hladnog)
* 1/2 šalice vode (hladne)
Nadjev:
* 3 šalice narezanih svježih jagoda 
* 2 žlice kukuruznog škroba
* 1 žlica kokosovog šećera
* 2-3 žlice limunovog soka

OPIS POSTUPKA: Pripreme tijesta se primimo tako da najprije u posudi pomiješamo sve suhe sastojke, a zatim dodamo hladno kokosovo ulje i postepeno dolijevamo hladnu vodu (možda neće biti potrebno dodati svu količinu) – i umijesimo u jednakomjerno tijesto. Tijesto razvaljamo u krug, pokrijemo folijom i stavimo u hladnjak, a u međuvremenu se uhvatimo pripreme nadjeva. Sve što moramo učiniti za nadjev je da narežemo svježe jagode i pomiješamo ih s kokosovim šećerom, limunovim sokom, te kukuruzim škrobom.  

Tijesto izvadimo iz hladnjaka i razvaljamo ga još tanje. Na njega stavimo tanjur i nožem zarežemo oko njega, kako bi dobili tijesto savršenog oblika, a ostatak tijesta razvaljamo u tanki krug i stavimo ga u sredinu osnovnog tijesta.

Nadjev od jagoda jednakomjerno rasporedimo po tijestu, no pazimo da oko rubova ostavimo približno 5 cm prostora. Rubove preklopimo preko nadjeva i lagano ih premažemo kokosovim uljem. Pečemo na 190  ̊C oko 25-35 minuta. Prije nego zarežemo u našu mirisnu pečenu galetu, ostavimo malo da se ohladi :)

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10361448
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem