Lješnjakov puding
SASTOJCI (za 2 pudinga - obroka):
* 1 cijeli zrel avokado (oguljen, narezan na komadiće)
* 1-1,5 dcL obranog mlijeka
* 30 g kokosa (ribanog)
* 5 g cimeta
* 3 kriške grejpa
* ½ kašičica whey lješnjak i ½ kašičice proteina kazein (ili drugo)
* zaslađivač: Stevia
PRIPREMA:
Puding bez šečera pripremimo za 5 minuta. Ogulimo avokado, narežemo ga na što manje komadiće. Izmeljemo ih u u kašu uz pomoč ručne miješalice da dobijemo kremastu strukturu. Dodamo cimet (količina po želji), zaslađivač (stevia), kokos i kašičicu proteinskog praška. Uz to je zbog zgušnjivanja preporučljivo upotrijebiti kazein ili mješavinu proteina, može i sirutke proteina (whey). Naravno, možete koristiti druge oblike proteina u prahu ili mlijeko u prahu ili mljeveno kokosovo brašno. Sve zajedno dobro izmiješamo i napunimo čaše te stavimo u hladnjak za najmanje dva sata. Na kraju posujemo s kokosom i dodamo grejp.
MAKRONUTRIENTI / 100g:
* Bjelančevine: 14,5 g
* Ugljikohidrati: 0,8 g (sladkorji: 0,3 g)
* Masti (avokado, kokos): 11 g (nezasičene: 6,5 g)
RECEPT PRIPREMIO: Mark BUDLER - ProFIT team
Komentari (0)