LCHF kruščići
Savršeni KETO/LCHF kruščići s hrskavom koricom. Tajna je u vlaknima glukomanana koji sredinu čine sasvim mekanom i pjenastom. Ovo je dosad najbolji kruščić s malo hidrata!
SASTOJCI:
* 180 g bademovog brašna
* 150 ml vruće vode
* 3 bjelanjka
* 3 žličice konjak glukomanan
* 2 žličice praška za pecivo
* 1 žličica octa
* mješavina sjemenki (lan, sezam, suncokretove smjenke)
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA:
1. Pećnicu zagrijemo na 175 ° C.
2. Suhe sastojke pomiješamno u većoj posudi.
3. Zavrijemo vodu.
4. Suhim sastojcima dodamo ocat i bjelanjke, te promiješamo.
5. Polako dodajemo još vruću vodu, u međuvremenu miješajući s kuhačom otprilike 30 sekundi (tijesto nemojte previše miješati).
6. Ruke navlažimo i oblikujemo 6 manjih kruščića. Po želji posipamo još mješavinom sjemenki.
7. Stavimo na pekač obložen papirom za pećenje
8. Pečemo u pećnici 40 minuta, ovisno o veličini kruščića.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Snježana
Dobila prvi paket.. hvala na brzini..i poklonu.