VIDEO: LCHF kruh s kokosovim brašnom
SASTOJCI:
* 30g grubo mljevenog kokosovog brašna tj. naribanog kokosa
* 50g bademovog brašna
* 90g mljevenih lanenih sjemenki
* 40g mljevenih suncokretovih sjemenki
* 1 žličica praška za pecivo
* 1 žličica himalajske soli
* 3 žlice kokosovog ili maslinovog ulja
* 1 žlica jabučnog octa
* 2 žlice psiliuma tj. indijskog trputca (može biti fino ili grubo mljeven)
* 3 jaja
* 1 dcl vode
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo zajedno sve suhe sastojke (kokosovo brašno, bademovo brašno, mljevene suncokretove i lanene sjemenke, psilium, prašak za pecivo, sol). Zatim dodamo jaja i ulje te dobro promiješamo – s rukama ili mikserom. Dodamo ocat i vodu te još jednom dobro promiješamo. Masa mora biti gusta ali ne previše. Masu ulijemo, odnosno pomoću žlice stavimo u duguljasti pekač za kruh kojeg smo prethodno obložili papirom za pečenje. Pečemo 30 minuta na 175 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)