Lchf knedle s bademovim mrvicama za posipanje
SASTOJCI:
(za cca 7 knedli)
* 250g svježeg sira
* 1 jaje
* 30g prirodnog zaslađivača Sugarsweet 1:2
* 10g indijskog trputca/psilium
* 40g bademovog brašna
* 50g kokosovog brašna
zabela:
* 30-40g maslaca
* 3-4 žlice mljevenih badema
* (neobvezno) dodatna žlica zaslađivača
* trešnje ili drugo bobičasto voće za punjenje
OPIS POSTUPKA: U posudi s mikserom izmiješamo jaja sa svježim sirom i zaslađivačem. Dodaš mješavinu ostalih sastojaka i dobro promiješaš, nakon toga pričekaš 10 minuta da smjesa postane kompaktnija. Razvaljaš kuglice i između dlanova ih spljoštiš. U svaku čašu staviš par trešnji, koje pospeš s zaslađivačem ( ja stvarno obožavam slatko i zato nisam štedjela) J, nakon toga opet zamotaš u kuglu da dobiješ knedlu. Ako je površina knedle na nekim mjestima puknuta, malo si smoči ruke s vodom i zagladi je. Da se jako lijepo popraviti tako da na kraju dobiješ stvarno lijepe i glatke knedle.
Skuhaš ih u slanoj vodi koju prije toga zavriješ. Pazi da se ne opečeš! Kuhaju se točno 10 minuta, na kraju isplivaju na površinu. Za vrijeme kuhanja pripremiš još masu za punjenje: u posudi zgriješ kocku maslaca i dodaš mljevene bademe koje popečeš približno 2 minute. Ja sam svejedno dodala još žlicu zaslađivača. Kada su knedle kuhane, pažljivo ih uzmeš iz vrele vode i staviš na papirnati ručnik da se iscijede.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Nataša R.
Komentari (0)