LCHF drobljenac s jagodama
* 2 jaja
* 100 ml slatkog vrhnja
* 10 g bademovog brašna
* 10 g zaslađivača eritritol
* 5 g Psylliuma tj. indijskog trputca
* prstohvat 100-postotne vanilije v prahu ili dvije kapljice arome vanilije
* prstohvat himalajske soli
* 1 žličica kokosovog ulja
Nadjev:
* 100 g svježih ili zamrznutih jagoda
* 1 žlica eritritola
* slatko vrhnje za šlag
OPIS POSTUPKA: Jaja umiješamo vilicom i dodamo sve ostale sastojke osim kokosovog ulja. Ostavimo 15 minuta da Psyllium nabrekne i da masa postane gušća.
U tavi zagrijemo kokosovo ulje i ulijemo masu za drobljenac. Pečemo oko 5 minuta.
Nadjev: 100 g jagoda narežemo, zasladimo žlicom eritritola i kuhamo oko 3 minute, da se šećer rastopi i jagode omekšaju. Istučemo vrhnje koje ne zaslađujemo ili mu dodamo malo eritritola.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja