LCHF bademova peciva
SASTOJCI:
*125g mozarelle-narezane
*30g kremastog sira
*135g bademovog brašna (preporučujem nemasno brašno)
*35g mljevenih lanenih sjemenki
*1 jaje
*pola žličice praška za pecivo
OPIS POSTUPKA:
1. Pećnicu zgrijemo na 200 stupnjeva.
2. U srednje velikoj posudi istopimo kremasti sir i mozarellu (sireve možemo istopiti u mikrovalnoj pećnici)
3. Sireve pomiješamo skupa i dodamo jaje te dobro promiješamo.
4. U drugoj posudi pomiješamo bademovo brašno, mljeveno laneno sjeme i prašak za pecivo.
5. Sir i mješavinu s jajima dodajemo u suhe sastojke i miješamo dok se tijesto ne oblikuje (tijesto je ljepljivo).
6. S mokrim rukama nježno pripremimo 6 peciva.
7. Po želji na peciva dodamo sezam.
8. Pečemo 10-12 minuta, do zlatno smeđe boje.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana K.
Komentari (0)