Lazanja s rajčicom i mesom od soje
SASTOJCI:
* tjestenine za lazanje od jaja i špinata
* 3 žličice maslinovog ulja
* 1 luk
* 2 glavice češnjaka
* 200 g mesa od soje
* 2 rajčice
* začini: papar, kopar, curry, mljevena paprika, peršin
* 3 dl mlijeka
* 250 g naribanog sira
OPIS POSTUPKA:
1. Na ulju prepržimo luk i češnjak.
2. Meso od soje prelijemo s vodom i ostavimo da odstoji 10 minuta. Zatim ga dodamo u pržen luk i češnjak te sve zajedno još malo prepržimo. Dodamo narezanu rajčicu i sve začine. Nakon približno minuta zalijemo s mlijekom i pričekamo da prokuha.
3. Pekač namažemo s maslace, stavimo prvi sloj lazanja te preko njih polijemo umak. Ponovno dodamo sloj lazanje i postupak ponavljamo. Pazimo da je na vrhu toliko umaka da samo prekrije i napije lazanje.
4. Pekač stavimo u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva i pečemo približno 40 minuta. 5. Kada je pečeno izvadimo pekač iz pećnice i na vrh lazanja naribamo sir te pečemo još 10 minuta.
RECEPT NAPISALA: Maša Jeraj
Komentari (0)