Lagano proteinsko pirovo pecivo
SASTOJCI (za cca 15 komada):
* 500 g pirovog brašna
* 500 g lagane (obrane) skute
* prstohvat soli (himalajske ili obične)
* prašak za pecivo
* 1,5 dcL obranog mlijeka
* 150 g mješavine sjemenki za pečenje kruha
* 5 g maslaca ili kokosove masti
OPIS POSTUPKA: U zdjeli pomiješamo skutu i pirovo brašno. Dodamo mješavinu sjemenki za kruh u željenoj količini (veća količina učinit će pecivo hrskavije), zatim solimo, primiješamo prašak za pecivo i mlijeko ili drugu tekućinu (za sve kojima mlijeko ne odgovara). Smjesu dobro izmijesimo, oblikujemo u oblik duže štruce kruha i narežemo na komade kakvi nam odgovaraju (pirovo pecivo). Pecivo stavimo na namazan pleh (ili upotrijebimo papir za pečenje) zatim pleh stavimo u zagrijanu pećnicu. Pečemo približno 25 min na 180 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
PRIPREMIO: ProFIT team
Komentari (0)