Lagana pita od tikvica
SASTOJCI:
* 300 g mladih tikvica
* 2 mala luka
* 1 kriška češnjaka
* 2 jaja
* 4 žlice pirovog integralnog brašna
* 75 ml mlijeka
* 50 ml vode
* malo sira
* papar, sol, maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Tikvice očistimo i narežemo na tanke kolutiče, posolimo i pustimo da stoje 20 minuta u cjedilu da puste vodu. Narežemo luk i češnjak. Pečnicu ugrijemo na 220 stupnjeva. U posudi izmiješamo jaja, brašno, mlijeko i vodu te u tijesto umiješamo tikvice, naribani sir, češnjak, luk, dodamo malo soli i papra. Dobivenu smjesu ulijemo u kalup i po vrhu polijemo malo naslinovog ulja. Pečeno 30 minuta odnosno do zlatno smeđe boje.
RECEPT PRIPREMILA: Sara Kondolf
Komentari (0)