Lađice od tikvica s tunjevinom i sirom
Visokoproteinska užina ili ručak koji je pogodan za sve one koji ste na dijeti (paleo, ketonska..)
SASTOJCI:
* 1 velika tikvica
* 1 rajčica
* maslinovo ulje
* papar
* sol
* češnjak (u prahu)
* sir (20-30 g)
* 80 g tunjevine
OPIS POSTUPKA: Pećnicu ugrijemo na 200°C. Tikvicu prerežemo na pola (vodoravno) i iz svake polovice izdubimo sjemenke tako da dobijemo udubinu. U manjoj posudici pomiješamo 2 žlice maslinovog ulja, sol, papar, češnjak u prahu (po ukusu). Dobro promiješamo i s nastalom smjesom premažemo udubine oba dvije polovice tikvice. Zatim narežemo rajčice, stavimo ih na peki papir i pečemo približno 30 minuta u pećnici. U međuvremenu narežemo sir na kockice. Kada rajčica postane mekana uzmemo tikvice iz pećnice i na rajčicu dodamo kockice sira. Ako želimo možemo dodati i tunjevinu kojoj prije toga odcijedio sok tj. ulje. Zatim sve zajedno stavimo još 15 minuta u pećnicu. Kada se sir malo zapeče izvadimo iz pećnice i poslužimo zajedno s komadićem punozrnatog kruha (za one kojima su potrebni OH) i... dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Larisa Gonza
Komentari (0)