Kvinojini polpeti s tikvicom
SASTOJCI za 6 polpeta:
* 100 g kvinoje
* 1 jaje
* 280 g zelene tikvice
* 50 g parmezana
* 50 g mrvica
* sol i papar
* kokosovo ulje
* grčki jogurt i svjež limunov sok za umak
OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi prema uputama s ambalaže, a zatim ju ocijedimo i ostavimo da se ohladi. Tikvice na sitno naribamo i stavimo ju u posudu, posolimo i ostavimo na par minutu, da pusti vodu, a zatim naribane tikvice što bolje ocijedimo. U posudo stavimo kuhanu kvinoju, ocjeđene tikvice, jaje, parmezan, mrvice, te sve posolimo i popaprimo. Masu promiješamo, zgnjetemo i iz nje oblikujemo 6 polpeta, koje polako pečemo na kokosovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
U grčki jogurt umiješamo limunov sok i malo posolimo, te poslužimo kao umak za polpete.
VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Adelina Šore
Vrlo maštovito i fino, bravo!