Kuskus s mediteranskim umakom
SASTOJCI za 1 osobu:
* 100 g kuskusa
* 1/4 običnog luka
* 1 češanj češnjaka
* 1/4 tikvice
* 40 g slanutak iz konzerve
* 50 g cherry rajčica
* 30 g crnih maslina
* 2 žlici kiselog vrhnja
* začini: maslinovo ulje, sol
OPIS POSTUPKA: Operemo, ogulimo i na sitno nasjeckamo luk i češnjak. U tavu stavimo maslinovo ulje i na njemu popržimo luk i češnjak. Dodamo tikvicu, slanutak i cherry rajčice, te sve zajedno kuhamo cca 7-8 minuta. Par puta promiješamo i po želji dodamo još malo maslinovog ulja. Na kraju u umak umiješamo još crne masline i kiselo vrhnje, te sve zajedno posolimo. Tijekom pripreme mediteranskog umaka u posudi zavrijemo posoljenu vodu. Kad tekućina zavrije, kuskus prelijemo s toliko vode da je sasvim pokriven. Pokrijemo i ostavimo stajati deset minuta, da upije svu tekućinu. Kad je kuskus pripremljen, poslužimo ga tako da preko njega prelijemo pripremljen mediteranski umak. Pa dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Komentari (0)