Kukuruzni kruh
SASTOJCI :
* 180 g kukuruznog brašna
* 1 dcl vruće vode
* 320 g bijelog pšeničnog glatkog brašna
* 9 g suhog kvasca
* 1 žlica meda ( ili šećera)
* 1 čajna žl. soli
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 dcl mlake vode
OPIS POSTUPKA: U posudu od električnog miksera ili u običnu posudu stavimo kukuruzno brašno te ga prelijte vrućom vodom. Promješamo sadržaj vilicom i ostavimo hladiti dok ne postane mlačno. Zatim dodamo bijelo brašno i kvasac te dobro promješamo. U posudu dodamo još preostale sastojke i dobro izradimo tijesto ( otprilike 10 minuta), formiramo u kuglu. Voda se dodaje po želji, ovisno koliko želite da kruh bude gust i kompaktan. Prebacimo tijesto u posudu, stavimo na toplo i pustimo da se diže otprilike 1 sat. Nakon sat vremena oblikujemo kruh te posipamo sa kuruznom palentom. Položimo ga u posudu za pečenje, blago zarežemo i pustimo da se kruh diže još 20- 30 minuta. Pečemo na 200 °C otprilike 50 minuta dok naš kruh ne dobije lijepu zlatno smećkastu boju.
VRIJEME PRIRPEME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)