Kruh od mrkve (bez glutena)

* 160g prosenog brašna
* 50g tapioka brašna
* 33g kokosovog brašna (fino mljevene)
* 45g mljevenih badema
* 2 velike žlice praška za pecivo
* 1/2 male žličice sode bikarbone
* 1 mala žličica cimeta
* 1 mala žličica đumbira u prahu
Mokri sastojci:
* 375g sitno naribane mrkve
* 120ml kokosovog mlijeka
* 80ml agavinog sirupa
* 28g istopljene kokosove masti
* 2 velike žlice chia sjemenki + 6 velikih žlica vode (-> pustiš 10min da sjemenke upiju vodu)
* 1 velika žlica limunovog ili limetinog soka
* 1 mala žličica ekstrakta od vanilije
Glazura:
* 70g eritritola
* 21g kokosove kreme
* 3 male žličice soka od limuna ili limete
OPIS POSTUPKA: Posebno promiješamo sve suhe sastojke, isto tako napravimo s mokrim. Mokru masu dodamo suhim sastojcima, dobro promiješamo da dobijemo gustu smjesu. Ako nam se masa čini rijetka ili vodena dodamo još malo prosenog ili kokosovog brašna. Smjesu pečemo na 190 stupnjeva, cca. 40-45 min. Za to vrijeme pripremimo glazuru, eritritol stavimo u mlin za kavu da se fino izmelje (ili upotrebimo sukrin melis), da je kao šećer u prahu... dodamo kokosovu kremu i sok od limete te sve skupa promiješamo. Ako je smjesa prerijetka dodamo još malo eritritola, ako je pregusta dodamo još malo kreme ili soka od limete. Kada je kruh ispečen i ohlađen po vrhu izlijemo još glazuru i sve skupa stavimo u hladnjak da se malo stvrdne..
Narežemo.... i jednostavno uživamo u odličnom okusu :)
Bez glutena je i bez dodanog šećera.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto
Naruči sastojke iz recepta
-
Uvijek svježe mljeveno proseno brašno poznato je po svojoj izvrsnoj kvaliteti. Sadrži puno silicijeve kiseline i magnezija te stoga pridonosi jačanju kose i noktiju, ublažava plućne bolesti i zaustavlja krvarenja.
Redovna Cijena: 3,99 €
Redovna Cijena: 3,99 €
-
Chia sjemenke iz ekološke proizvodnje smatraju se istinskim bogatstvom među sjemenkama. Chia sjemenke imaju neutralan okus i zato se dodaju jelima.
Redovna Cijena: 4,99 €
Redovna Cijena: 4,99 €
-
Fino mljeveno kokosovo brašno od sušenog kokosovog mesa koristi se za izradu deserta, kruha ili kao dodatak pićima. Odličan je izvor proteina. Ima izvrstan okus, a odlikuje se visokom hranjivom vrijednošću vlakana.
Redovna Cijena: 6,99 €
Redovna Cijena: 6,99 €
-
Tapiokino brašno dobiva se iz tropske biljke koja se zove manioka (Manihot esculenta). Skromna je kultivirana biljka koju vegani i oni kojima nije dopušteno konzumiranje pšeničnog brašna slobodno koriste zbog sadržaja glutena.
Redovna Cijena: 3,99 €
Redovna Cijena: 3,99 €
-
Đumbir je biljka azijskog podrijetla čiji je korijen služio kao začin, za pripremanje čaja i liječenje različitih tegoba. Značajnog je okusa, a svojom aromom je neizostavan dio azijske kuhinje.
Redovna Cijena: 4,99 €
Redovna Cijena: 4,99 €
-
Soda bikarbona je natrijev hidrogenkarbonat. Zbog svoje univerzalne upotrebe vrlo se često koristi te je neophodna u svakom kućanstvu. Soda bikarbona nam može pomoći u slučaju ako je naš organizam zakiseljen.
Redovna Cijena: 1,99 €
Redovna Cijena: 1,99 €
-
Ovo ekstra djevičansko hladno prešano kokosovo ulje je prirodno, nerafinirano, organski obrađeno i certificirano ulje. Pogodan je za pečenje i kuhanje, a koristi se i u kozmetičke svrhe.
Redovna Cijena: 9,99 €
Redovna Cijena: 9,99 €
-
Cejlonski organski cimet ukusan je i nezamjenjiv začin koji je poznat po svojoj toploj i slatkoj aromi. Svestran je - za deserte, mesna jela i smoothieje.
Redovna Cijena: 5,49 €
Redovna Cijena: 5,49 €
-
OBAVIJEST! Eritritol je rasprodan. Pripremamo novu zalihu, koja će biti dostupna od 10.4. Osiguraj svoj paket i naruči unaprijed. Ako se odlučiš za to, tvoj paket će biti poslan najkasnije 10.4.2020.Eritritol je prirodni zaslađivač koji je po izgledu i okusu vrlo sličan bijelom šećeru, a od njega se razlikuje po tome što nema kalorične vrijednosti – ima 0 kalorija. Pogodan je za sve koji žele smanjiti svakodnevan unos ugljikohidrata ili se riješiti viška kilograma.
Redovna Cijena: 8,99 €
Redovna Cijena: 8,99 €

Komentari (0)