Kruh od heljde nabrzinu
Kruh od heljde, koji je zaista ekspresno brzo pripremljen i odličan za sve ljubitelje heljde. Jer je u njemu samo heljdino brašno, dakle 100% heljda, ima zaista izražen okus po heljdi. Rahlo tijesto, mekano,...nikad ne bih rekla da je pripremljen u svega 5 minuta. :) Bez kvasca, veganski, bez laktoze i bez glutena.
SASTOJCI:
* 500 g heljdinog brašna
* 1 žlica psiliuma, odnosno indijskog trputca
* 1 žlica chia sjemenki
* 1 žličica soli
* 1/2 žličice sode bikarbone
* 1 žličica vinskog kamena ili praška za pecivo
* 7 dcl gazirane vode (Radenska)
OPIS POSTUPKA: Pećnicu upalimo na 180 stupnjeva – vruć zrak. Suhe sastojke stavimo u posudu i dobro ih promiješamo. Dodamo još gaziranu vodu i kuhačom dobro promiješamo. Masa je mekana, lagano ljepljiva. Pek papir stavimo u manji pekač i u njega izvrnemo masu. Kuhačom oblikujemo kruščić i stavimo ga u pećnicu na 1 sat na 180 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME 65 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)