Kruh bez kvasca (pogodan za osobe sa želučanim problemima)
* 300 g heljdinog brašna
* 200 g integralnog pirovog brašna
* 2 žlice maslinovog ulja
* Pola do jedne žličice himalajske soli
* 2 velike žlice vinskog kamena (ili prirodnog praška za pecivo)
* 2 dl mineralne vode (pomaže da kruh naraste)
* 2 dl rižinog ili zobenog mlijeka
* Orasi, lanene sjemenke, sjemenke bundeve ili suncokreta po želji
OPIS POSTUPKA:
Ručno izmiješamo sve sastojke u tekuću masu (ali da ne bude prerijetka, držite se recepta) . Da bi oblikovali tijesto u loptu dodamo pirovo brašno toliko da je površina kruha suha. Stavimo ga na papir za pečenje u glineni ili stakleni pekač, te pečemo u pećnici na 150 stupnjeva 15 minuta odnosno dok ne zazvoni kada u njega udarimo s kuhačom.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Donatella Pečovnik
Komentari (0)