Kruh bez kvasca
SASTOJCI:
* 500 g pirovog bijelog mekog brašna
* 1 čajna žličica soli
* paketić praška za pecivo
* 3 dl mlijeka
* mješavina sjemenki
OPIS POSTUPKA: Brašno i prašak za pecivo stavimo u zdjelu, dodamo sol, sjemenke, te promiješamo.
Dolijemo mlijeko i umijesimo u tijesto. Ako je tijesto ljepljivo, dodamo još malo brašna.
Na radnoj površini oblikujemo kruh, koji smije biti visok najviše 3 cm, kako bi se sredina zaista dobro ispekla. Možemo si pomoći i s valjkom za tijesto.
Pećnicu prethodno zagrijemo na 200 stupnjeva i u njoj zagrijemo pekač.
Na zagrijan pekač stavimo pek papir i na njega stavimo oblikovan kruščić. Po njemu napravimo par zareza. Možemo ga posipati i sa sjemenkama.
Pečemo 35 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)