Kruh bez brašna
* 1 dl vode
* 3/4 posudice kokosovog brašna i mljevenih badema (mješavina)
* posudica mljevenih sjemenki (suncokretove i lanene u omjeru 1:2)
* 1/2 praška za pecivo
* 1 čajna žličica soli
* 3 žlice kokosovog maslaca
* 3 jaja
* 2 žlice psiliuma (indijski trpotec)
OPIS POSTUPKA: U posudi prvo dobro izmiješamo suhe sastojke (mješavina kokosovog brašna i mljevenih badema, mljevene sjemenke, prašak za pecivo, sol. Zatim dodamo jaja, maslac i još malo miješamo. Polako dodajemo vodu da dobijemo gustu masu, ne smije biti presuha. Ako sastojci upiju puno vode onda dodamo još malo vode (pažljivo da ne bude previše tekuća). Masu ulijemo u pekač kojeg smo prethodno obložili s peki papirom i pečemo 25-30 minuta na 180 stupnjeva Celzija.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT NAPISALA: Marija Paladin
Komentari (0)