Kriške žitarica za doručak ili pauzu
Kriške žitarica odličan su izbor kada nemate vremena za pripremu doručka ili pauze. Slažem ih preko vikenda i onda ih imam cijeli tjedan. Držim ih u zatvorenoj staklenoj posudi.
SASTOJCI (za 8 kriški):
* 125g datulja
* pola žličice cimeta
* prstohvat 100 % vanilije
* 200 ml vode
* 20g suhih goji bobica
* 20g sušenih šljiva
* 40g sjemenki bundeve
* 75g lanenih sjemenki
* 30g kakao zrna
* 15g chia sjemenki
* 15g kukuruznih pahuljica
* 50g zobene kaše
PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite papir za pečenje.
2. Smjesa od datulja: izrežite datulje na male komade, dodajte cimet i vaniliju i 200 ml hladne vode. Kuhajte do vrenja pa kuhajte još 5 minuta.
3. U blender / multipraktik dodajte smjesu od datulja, dodajte zobene pahuljice i dobro promiješajte.
4. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte rukama. Dobivenu masu rasporedite u posudi za pečenje do željene debljine. Rasporedila sam ga na veličinu 20 x 15 cm.
5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta, ostavite da se ohladi i narežite kockice veličine po želji.
Savjet: Goji bobice su sočnije ako ih prethodno namočite u vodi oko sat vremena. Nije obavezno.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 10 minuta + pečenje
PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)