Krafne od cimeta iz pećnice
Svima nam se često jede nešto slatko, ali nemamo vremena to pripremiti. Ipak, postoji jedan recept koji je gotovo nepogrešiv i pravi izbor kada ste u nedoumici oko toga što pripremiti. U pitanju su domaće krafne za koje vam nije potrebno ni mnogo vremena, a ni novca. Svoju omiljenu poslasticu možete začiniti na tako mnogo načina da uvijek djeluje kao potpuno nov specijalitet.
SASTOJCI ZA 12 krafni:
* 2 šalice pirovog bijelog brašna
* 1 šalica kokosovog šećera
* 2 žličice praška za pecivo
* 1 žličica cimeta
* 1/2 žličice muškatnog oraščića
* 1/2 žličice vanilije
* prstohvat soli
* 1 jaje
* 1 šalica mlijeka
* 2 žlice maslaca
* mast za pečenje (maslac ili kokosovo ulje)
Dekoracija:
* 2 žlice kokosovog ulja
* 2 žlice kakaa criollo
* ribani kokos, mljevene pistacije, Pink latte mix
1 šalica = 2 dl
PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za američke krafne ili muffine premažite maslacem. Koristila sam kokosovo ulje.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte zajedno suhe sastojke - prosijano brašno, kokosov šećer, cimet, muškatni oraščić, sol i vaniliju.
3. U drugoj posudi pomiješajte vlažne sastojke - jaje, mlijeko i rastopljeni maslac.
4. Polako promiješajte vlažne sastojke sa suhim.
5. Ravnomjerno rasporedite masu u posudu za pečenje - za svaku krafnu približno oko 3 žlice. Pecite 17 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
6. Pečene krafne ostavite u kalupu gdje su se pekle na 5 minuta, a zatim ih izvadite.
7. Preljev: Zagrijte kokosovo ulje, umiješajte kakao i prelijte preko krafni. Pospite naribanim kokosom, mljevenim pistacijama i ružičastim latte miksom.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 30 min
PRIPREMILI: Malince Nastja i Filip
Komentari (0)