Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Krafne iz pećnice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Krafne iz pećnice

Ovo je verzija krafni za sve one koji žele izbjeći prženje istih u velikim količinama ulja. Ovo su krafne koje ispadnu vrlo mekane, pahuljaste i odlična su alternativa klasičnim prženim u dubokom ulju. Kod nas su se ove krafne pojele još dok su bile tople. 

SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 260 g pirovog bijelog mekog brašna
* 50 g šećera u prahu ili eritritola u prahu
* prstohvat soli
* 1 paket suhog kvasca (9g)
Mokri sastojci:
* 125 ml mlijeka
* 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
* 2 žumanjka
* prstohvat vanilije u prahu ili žlica paste od vanilije
* 1 žlica rastopljenog maslaca
* džem/marmelada po želji
* šećer u prahu

PRIPREMA:
Tijesto se može pripremiti ručno ili u električnoj miješalici za miješanje tijesta. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke zajedno, a zatim dodajte vlažne sastojke i dobro ih promiješajte. Ako je potrebno, dodajte još brašna da dobijete tijesto koje se lijepo oblikuje u kuglu. Tijesto razvaljajte na namašćenu površinu i prekrijte plastičnim omotom. Ostavite da odstoji oko 10 minuta.

Nakon 10 minuta razvaljajte tijesto na kuhinjskoj površini i to približne debljine 1 cm. Izrežite krugove s okruglom modlicom ili rubom čaše koji ste prethodno namočili u malo ulja i pobrašnili. Položite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Iz ove količine dobije se približno 12 krafni. Pokrijte krafne i ostavite ih da se dižu oko 1 sat.

Nakon toga ih otkrijte i stavite ih peći u pećnicu na 190 stupnjeva.  Pecite krafne 10-12 minuta. Još vruće premažite ih maslacem koristeći metlicu za maslac. Ispunite ih pekmezom od marmelade koristeći slastičarsku pumpicu i za kraj pospite šećerom u prahu.

VRIJEME ZA PRIPREMU: 30 minuta + 1 sat dizanja
PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 18874368, emalloc: 10417960
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem