Krafne iz pećnice
Ovo je verzija krafni za sve one koji žele izbjeći prženje istih u velikim količinama ulja. Ovo su krafne koje ispadnu vrlo mekane, pahuljaste i odlična su alternativa klasičnim prženim u dubokom ulju. Kod nas su se ove krafne pojele još dok su bile tople.
SASTOJCI:
Suhi sastojci:
* 260 g pirovog bijelog mekog brašna
* 50 g šećera u prahu ili eritritola u prahu
* prstohvat soli
* 1 paket suhog kvasca (9g)
Mokri sastojci:
* 125 ml mlijeka
* 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
* 2 žumanjka
* prstohvat vanilije u prahu ili žlica paste od vanilije
* 1 žlica rastopljenog maslaca
* džem/marmelada po želji
* šećer u prahu
PRIPREMA: Tijesto se može pripremiti ručno ili u električnoj miješalici za miješanje tijesta. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke zajedno, a zatim dodajte vlažne sastojke i dobro ih promiješajte. Ako je potrebno, dodajte još brašna da dobijete tijesto koje se lijepo oblikuje u kuglu. Tijesto razvaljajte na namašćenu površinu i prekrijte plastičnim omotom. Ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Nakon 10 minuta razvaljajte tijesto na kuhinjskoj površini i to približne debljine 1 cm. Izrežite krugove s okruglom modlicom ili rubom čaše koji ste prethodno namočili u malo ulja i pobrašnili. Položite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Iz ove količine dobije se približno 12 krafni. Pokrijte krafne i ostavite ih da se dižu oko 1 sat.
Nakon toga ih otkrijte i stavite ih peći u pećnicu na 190 stupnjeva. Pecite krafne 10-12 minuta. Još vruće premažite ih maslacem koristeći metlicu za maslac. Ispunite ih pekmezom od marmelade koristeći slastičarsku pumpicu i za kraj pospite šećerom u prahu.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 30 minuta + 1 sat dizanja
PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)