Kolač s svježim sirom, limunom i estragonom
* 40 g kokosovog ulja
* 50 g kokosovog šećera ili 25 g stevije
* 3 jaja ili 2 banane
* 150 g integralnog pirovog brašna
* 0,5 kg nemastnog svježeg sira
* vanilijev šećer ili ekstrakt
* 1 limun
* soda bikarbona ili vinski kamen
* malo osušenog estragona (po želji)
OPIS POSTUPKA: Bjelanjke i pola šećera izmutimo u tvrdi snijeg. Ostatak šećera promiješamo s kokosovom masti. Dodamo još žumanjak, valijij šećer, limunovu koricu i limunov sok. Nakon toga dodamo još brašno s sodom bikarbonom, estragon i svježi sir i dobro promiješamo. Na kraju lagano dodamo bjelanjke. Smjesu ulijemo u kalup s peki papirom ili premazanim s kokosovom masti, pospemo s estragonom i pečemo 50 minuta do 1 sat na 120 stupnjeva; odnosno toliko dugo da kolač dobije zlatno-smeđu boju. Kada izvadimo iz pečnice kolač biti će malo tekuči ali kasnije će se lijepo stvrdnuti kada se ohladi. Zbog toga ga narežemo i poslužimo kada se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 1h 20min
RECEPT PRIPREMILA: Vanja Š.
Komentari (0)