Kolač od bjelanjaka
Ovaj kolač od bjelanjaka zaista je jako jednostavan za pripremu.
Kako u njemu uživati:
- Možemo ga narezati na komadiće i jesti samog.
- Može biti super ideja kao užina ili kao unos proteina nakon treninga umjesto proteinskog shake-a ili proteinske čokoladice.
- Može ga se ukrasiti i tako postane jedna zaista super slastica. Za dekoraciju sam koristila vrhnje, maline i čokoladni preljev (na kokosovom ulju rastopljena tamna čokolada). Gosti su bili oduševljeni.
SASTOJCI:
* 6 bjelanjaka
* 120 g kokosovog šećera (ili eritritola)
* 100 g pirovog bijelog brašna
* 1 žličica vinskog kamena (ili praška za pecivo)
* 50 g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
* 50 g mljevenih lješnjaka
* 50 g maslaca
OPIS POSTUPKA: Bjelanjke odvojimo od žumanjaka, te ih izmiksamo u gusti snijeg. Dodamo kokosov šećer i ponovno miksamo. Na kraju žlicom primiješamo pirovo brašno, vinski kamen, bademovo brašno, mljevene lješnjake i rastopljeni maslac.
Ulijemo u nauljeni pekač (ja sam ga namastila kokosovim uljem) i pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)