Kokosovo-bademovi hrskavci
SASTOJCI: * 250 g kokosovog brašna * 200 g mljevenih badema * 1 žlica psiliuma praška tj. indijskog trputca * 2 žlice chia sjemenki * 2 žlici mljevenih lanenih sjemenki * 1 žlica kokosovog ulja * 1 žlica cimeta * aroma od vanilije * voda OPIS POSTUPKA: Pomiješamo brašno od kokosa i badema te dodamo cimet. Posebno pomiješamo lanene i chia sjemenke te psilium s malo vode (3-4 dl), kokosovim uljem i aromom od vanilije. Ostavimo 15 minuta da odstoji i dodamo u suhe sastojke. Cijelu masu dobro promiješamo sa žlicom i s rukama oblikujemo u lopticu. (po potrebi dodamo još malo dovode da se sastojci dobro povežu). Tijesto ostavimo 20 minuta da odstoji, izvaljamo ga na debljinu od 2 mm, i izrežemo ga na male kvadratiće. Stavimo na papir za pečenje te pečemo u pećnici na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatnu boju (oko 45 minuta ovisno od debljine tijesta). Dobro ih ohladimo i stavimo u staklenu posudu. Poslužimo ih za doručak tako da ih s voćem dodamo u mlijeko,jogurt ili kefir. dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi (okrog 45 minut, odvisno od debeline testa). VRIJEME PRIPREME: 1-2 h RECEPT PRIPREMILA: Monika Mihorič
Komentari (0)