Kokosove mini tortice
SASTOJCI:
Tijesto:
* 100 g zobenih pahuljica iz ekološkog uzgoja
* 50 g kokosovog brašna
* 250 ml kokosovog mlijeka
* 3 jaja
* 50 g kakaa iz ekološkog uzgoja
* prašak za pecivo
* Javorov sirup po ukusu
Kokosova krema:
* 200 g kokosovog brašna
* 500 ml kokosovog vrhnja
* 100 g kokosovog šećera
* vaniil šećer
* 2 jaja
Čokoladni preljev:
* 100 g kakao maslaca
* 50 g kokosovog maslaca (ulje)
* 50 g kokosovog brašna
* agavin sirup
* zdrobljena kakaova zrnca (5 žličica)
OPIS POSTUPKA: Tijesto: Od bjelanjaka izmutimo snijeg. Sameljemo zobene pahuljice, dodamo preostale sastojke i dobro promiješamo. Na kraju dodamo snijeg i lagano promiješamo. Smjesu izlijemo u pekač, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu (160 °C) za 10 minuta da se biskvit malo stvrdne. Za to vrijeme pripremimo kremu.
Krema: pjenasto umiješamo jaja, i prokuhamo vrhnje. Kada se ohladi dodamo malo kokosovog brašna, dobro izmiješamo, te na kraju dodamo preostale sastojke. Tortu namažemo s kremom i sve skupa pečemo još 20 minuta na 180°C. Kada se tortice ohlade premažemo ih s čokoladnim preljevom.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Donatella Pečovnik
Komentari (0)