Kockice od tikvica
SASTOJCI:
* 1/2 cup maslaca od kokosa tj. ulja
* 1/4 cup smeđeg šećera ili zdravog zaslađivača
* 1/4 cup šećera
* 1/4 cup vrhnja
* 2 čajne žličice bademovog ekstrakta
* 2 cup sitno naribanih tikvica
* 1 cup pirovog brašna
* 1 cup bijelog pšeničnog brašna
* 1/2 cup kakaa u prahu
* 1 cup žličica himalajske soli
* 1/2 čajna žličica praška za pecivo
Za kremu:
* 2 cup mljevenog šećera ili zdravog zaslađivača
* 2 velike žlice kakaa u prahu
* 4 velike žlice mlijeka (zobenog)
* 2 velike žlice kokosovog ulja
Cup je originalna američka mjerska jedinica.
POSTUPAK: Maslac zajedno sa šećerom dobro izmiksamo da dobijemo kremastu smjesu, Dodamo ekstrakt od badema i vrhnje te promiješamo. A zatim dodamo naribane tikvice. Ostale suhe sastojke sve zajedno dobro izmiješamo i dodamo tikvicama. Masu izlijemo u pekač kojeg smo obložili s papirom za pečenje i pečemo približno 25-30 minuta 170°C.
Krema: Sve sastojke dobro izmiješamo i s tako pripremljenom kremom namažemo ohlađen biskvit. Narežemo na kockice.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Uršula Majhen
Komentari (0)