Knedle od šljiva iz bezglutenskog brašna za prste polizati
SASTOJCI:
* 1 jaje
* 300 g svježeg posnog sira
* 200 g bezglutenskog brašna (na bazi krumpira)
* 100 g fino mljevenog kokosovog brašna
* prstohvat himalajske soli
Punjenje:
* šljive (bobičasto voće)
Za posuti:
* 100 g mljevenih badema
* cimet
OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo jaje, dodamo svježi sir, bezglutensko i kokosovo brašno te prstohvat soli. Sve skupa zgnječimo u tijesto i razvaljamo ga. Tijesto razdijelimo na približno 10 jednakomjernih dijelova i izravnamo ga. Na sredinu stavimo šljivu i napravimo knedlu tako da je sa svih strana šljiva okužena s tijestom. U veliku posudu stavimo vodu i kada prokuha dodamo knedle. Knedle kuhamo približno 10-15 minuta dok ne isplivaju na površinu. U tavi rastopimo kokosovu mast i na brzinu popečemo bademe. Kada su knedle skuhane, uzmemo ih iz vode i ocijedimo. Nakon toga ih posujemo s bademovim mrvicama i cimetom.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Sindi Horvat
Malinca
Nikolina, brašno bez glutena na bazi krumpira je obično topinambur. Ali možete koristiti bilo koje brašno bez glutena.Nikolina
Poštovana, lijepo Vas molim koje je to bezglutensko brašno na bazi krumpira?Hvala, lp
Nikolina