Kelj sa orašastim plodovima
* 1/4 kelja
* 2 mrkve
* ½ poriluka
* ½ crvene paprike
* 5 komada cherry rajčica
* 1 žlica kokosovog ulja
* Himalajska sol, papar
* Kurukuma, đumbir, curry
* 2 kuhana jaja
* 10 badema, 10 indijskih oraščića
PRIPREMA: Poriluk narežemo na tanke kolutove, kelj na tanke trakice, papriku na kocke, mrkvu na kolutove i curry rajčice na polovice. Na kokosovom ulju popržimo najprije poriluk, pa dodamo preostalo povrće, osim rajčica. Na jakoj vatri dobro promiješamo, dok povrće ispusti vodu, pa pirjamo pokriveno 10-15 minuta. Posolimo, popaprimo, dodamo začine i rajčice. Promiješamo i pirjamo još 2 minute.
U sjeckalicu stavimo indijske oraščiće i bademe. Kada su nasjeckani, popržimo ih u tavi bez masnoće do zlatno smeđe boje i posolimo. Na tanjur serviramo povrće i posipamo sa orašastim plodovima. Uz to još poslužimo kuhano jaje.
RECEPT PRIPREMILA: Neja Hafner
Komentari (0)